Vriendenschaar boekt eenvoudige overwinning op Korbatjo

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de wedstrijd tegen het puntloze Korbatjo kregen de gasten uit Oud-Beijerland tegen het thuisspelende korfbalvereniging Vriendenschaar zaterdag 30 september 2023 geen kans om er een wedstrijd van te maken. Het veel betere Vriendenschaar was vanaf het beginsignaal duidelijk veel te sterk voor het de gasten uit de Hoekse Waard, maar verzuimde dat overwicht in veel korfpunten uit te drukken.

Vriendenschaar had zaterdag tijdens de thuiswedstrijd nog meer punten kunnen scoren. Hier een hoogstandje van Marijn Bakema. (Foto Vriendenschaar)

De score werd geopend door Pien van Noordenne (die in de basis stond voor de afwezige Lieke Brouwer), die haar eerste schot door de korf zag vallen, gevolgd door een raak schot van Marijn Bakema. Het tweede aanvalsvak had meer moeite om te scoren en de voorsprong uit te bouwen en omdat Korbatjo met veel inzet probeerde bij te blijven en twee strafworpen forceerde, was de stand halverwege de eerste helft pas 5-2. In het tweede gedeelte van de eerste helft werd het verschil groter. Dankzij Marijn Bakema en Anne Timmer, die beiden drie keer raak schoten, liep Vriendenschaar uit naar 11-3 , waarna door een ver schot van een Korbatjo-heer in de laatste seconden van de eerste helft de ruststand 11-4 werd.

Niet tevreden zijn
Ook in de tweede helft bleef het team van de Sluisweg slordig omspringen met de vele kansen. Aanvoerder Christian Brouwer schoot weliswaar direct raak, maar uit de daaropvolgende strafworp maakte Korbatjo haar vijfde korfpunt. Met twee mooie doorloopballen van Marijn Bakema en Julian Voorwinden, gevolgd door twee afstandstreffers was de voorsprong halverwege de tweede helft opgelopen naar 16-5 en viel de wedstrijd weer stil. Vriendenschaar wist ondanks enkele aanvallende wissels in het laatste kwartier nog maar twee keer te scoren, terwijl Korbatjo met drie treffers in de laatste drie minuten de uitslag voor hen nog enigszins draaglijk maakte. Met de matige eindstand van 18-11 kon trainer Plantinga niet tevreden zijn, al was de overwinning uiteraard het belangrijkste.

Komende zaterdag
Vriendenschaar staat nu samen met Movado waar het vorige week verrassend van verloor – red.) bovenaan met nog twee wedstrijden te spelen in deze najaarscompetitie. Zaterdag 7 oktober 2023 speelt Vriendenschaar om 15.30 uur in Hendrik-Ido-Ambacht tegen DVS’69, dat twee punten minder heeft.