Vriendenschaar keert met verlies terug uit Eindhoven

EINDHOVEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Ook in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Rust Roest was Vriendenschaar zaterdag 10 juni 2023 onvoldoende bij machte om de vele schotkansen voldoende te verzilveren en liep het tegen de vierde achtereenvolgende nederlaag aan. In Eindhoven werd het 13-10.

Ondanks het reboundoverwicht troffen de vele schoten onvoldoende de korf waardoor Rust Roest in de tweede helft een voorsprong kon nemen en die het niet meer zou afstaan. Hier een actie van Patrick Noordzij. (Foto Vriendenschaar)

Het begin was hoopgevend. Daan Kamsteeg profiteerde onmiddellijk van slecht opstellen van zijn tegenstander, waarna enkele minuten later Christian Brouwer raak schoot, en na de benutte vrije bal van de thuisploeg schoot Anne Timmer de 1-3 voorsprong op het scorebord. En ook na de 2-3 werd het in de tiende minuut opnieuw door Daan Kamsteeg onder de korf 2-4. In de aanval daarna waren de vele doelpogingen zonder succes, maar ook bij Rust Roest lukte het niet. In de twintigste minuut schoot Anne Timmer eindelijk raak ( 2-5), maar werd door drie damesdoelpunten van de Eindhovenaren binnen twee minuten de stand weer gelijk. In de slotfase schoot Celine van Meeteren haar ploeg weer naar 5-6, maar het laatste woord was aan Rust Roest dat net voor de rust de stand weer gelijk trok.

Moeizaam
Ook in de tweede helft (met Peter Visscher en Lieke Kamsteeg in de ploeg) maakte Vriendenschaar door Daan Kamsteeg onder de korf het eerste korfpunt, maar dat was de laatste voorsprong in deze wedstrijd. In een moeizame tweede helft waren de korfpunten schaars. Na 8-7 scoorde Lieke Kamsteeg na een kwartier nog 8-8 , maar daarna waren er drie scores op rij van Rust Roest die een 11-8 voorsprong namen. Het interim trainersduo Streefkerk / Verspuij probeerde nog door diverse wissels het tij te keren, maar verder dan een strafworp van Peter Visscher en een mooie doorloopbal van Patrick Noordzij kwam Vriendenschaar niet. En omdat ook Rust Roest nog tweemaal scoorde. Het was een teleurstellende wedstrijd. Vriendenschaar kan daardoor de (versterkte) promotie vergeten en blijft op plaats zes steken. De laatste wedstrijd is zaterdag 17 juni 2023 thuis tegen Merwede/Multiplaat, aanvang is 16.00 uur.