Vriendenschaar treft koploper Valto en verliest

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Korfbalvereniging Vriendenschaar heeft zaterdag 17 december 2022 koploper Valto tot de slotfase goed partij gegeven, maar zag in de laatste vijf minuten de gemakkelijk scorende ploeg uit de Lier (gemiddeld 29 korfpunten in deze zaalcompetitie) uitlopen naar de eindstand van 21-27.

In een fysiek harde wedstrijd die regelmatig stil lag voor blessures moesten de Hardinxvelders alle zeilen bijzetten om in het spoor te blijven van Valto, waarbij het uitvallen van topscorer Marijn Bakema net na de rust een fikse tegenvaller was. (Foto Richard van Hoek  HG24)

Vriendenschaar, waar puntspelers Julian Voorwinden en Marijn Bakema van vak waren gewisseld, bleef tot halverwege de eerste helft goed meescoren met Valto. Om en om scorend werd echter na een 5-4 voorsprong door drie treffers van de gasten in de twaalfde minuut voor de eerste keer het verschil op twee korfpunten gebracht. In het vervolg van de eerste helft bleef Vriendenschaar het de koploper moeilijk maken. Door score’s van Marijn Bakema, Patrick Noordzij en Anne Timmer bleef de achterstand beperkt. Toch kwam Valto op een vier-punts voorsprong, die echter door de goed spelende Daan Kamsteeg werd teruggebracht naar 10-12 , waarna een onbegrijpelijk gegeven vrije bal in de slotseconden een ruststand van 10-13 opleverde.

Prima weerstand
Ook in de tweede helft bleef Vriendenschaar uitstekend tegenstand bieden aan de koploper die o.a. heel zuiver waren bij het benutten van de vrije ballen. Bij de stand van 13-15 raakte Marijn Bakema (naar het zich laat aanzien) ernstig geblesseerd aan zijn enkel, waardoor het trainersduo Berrevoets / Jacobs gedwongen waren enkele wissels door te voeren. Julian Voorwinden ging naar het aanvalsvak en Marijn Blokland kwam in de ploeg op de plaats van Marijn Bakema. Ondanks het gemis van schutter Bakema bleef Vriendenschaar prima weerstand bieden aan de ploeg uit het Westland. Halverwege de tweede helft maakte Anne Timmer de aansluittreffer ( 14-15) en begon het fel meelevende publiek te geloven dat er meer mogelijk was.

Onbesuisde actie
Ook na de twee rake vrije ballen van Valto kwam Vriendenchaar weer terug. Eerst maakte Patrick Noordzij het mooiste korfpunt van de wedstrijd en vervolgens benutte aanvoerder Julian Voorwinden een strafworp, waarmee de spanning in de wedstrijd bleef ( 16-17). Valto liep weer uit naar 17-19 , waarna Nicole van der Laan geblesseerd uitviel na een onbesuisde actie van haar tegenstandster. Met de jonge Benthe van Wingerden op haar plaats bleef tot de laatste vijf minuten de wedstrijd spannend. Na 17-21 was het eerst Lieke Brouwer die raak schoot, gevolgd door een raak schot van Patrick Noordzij, die met zijn zevende treffer topscorer werd in deze wedstrijd.

Niet gelukt
In de slotfase werd de nog hoopgevende achterstand van 19-21 binnen vier minuten echter door het met scherp schietende Valto met vijf korfpunten op rij vergroot naar 19-26 waarmee de wedstrijd was gespeeld. De nog in de ploeg gekomen Peter Visscher schoot nog raak, een rake strafworp van Daan Kamsteeg en een raak schot van Valto in de laatste seconden werd de eindstand van 21-27 bereikt in deze boeiende wedstrijd, waarin Vriendenschaar het niet lukte om de koploper beentje te lichten. Door deze overwinning blijft Valto samen met Die Haghe ongeslagen de ranglijst aanvoeren, terwijl Vriendenschaar nu (samen met Tilburg) derde is op vier punten. Na een korte winterstop wordt de competitie zaterdag 14 januari 2022 hervat met de uitwedstrijd tegen RWA uit Rhoon dat één punt minder heeft.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld