Weinig animo voor wedstrijd vissen op karpers

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het kan gebeuren. Er was zaterdag 18 juni 2022 jammer genoeg voor hengelsportvereniging (HSV) ’t Voorntje weinig animo voor de wedstrijd karpervissen aan De Wiel. Hoewel drie deelnemers zich hadden aangemeld, van wie er één afhaakte vanwege andere activiteiten, ging de wedstrijd toch door.

Voorzitter Michiel Aangeenbrug legt zijn hengel uit en hoopt dat de vissen willen bijten. (Foto Peter Donk / HG24)

Het warme weer heeft geen invloed gehad op het aantal deelnemers, want leden van HSV ’t Voorntje moesten zich vooraf aanmelden voor de viswedstrijd. Voorzitter Michiel Aangeenbrug vindt het jammer, maar verheugt zich ondertussen alweer op de Grote Viswedstrijd, die zaterdag 2 juli 2022 wordt gehouden aan de waterkant van het Kanaal van Steenenhoek.

Locatie
Vissen is tegenwoordig een sport. Met de meest moderne apparatuur, truckjes om de vis te lokken naar het aas aan de haak en het kiezen van een juiste visstek vergroot dat de kans op een mooie vangst. Aangeenbrug neemt alle tijd om te vertellen over de sport. Terwijl hij het aas aan de haak doet, legt hij uit waar de vis zit. “Kijk daar bij die boom, die treurwilg, zie je allemaal bellen op de waterlijn. Dat is geen gas dat uit de bodem komt, maar dat zijn vissen, die daar rondzwemmen”, zegt Aangeenbrug, “Kijk daar, die golfjes, dat was een brasem die aan ‘het zonnen’ was. 

Vangst en vissen
Het is het weertje wel deze zaterdag. Het wordt warm, rond de 30 graden. Mogelijk meer. De wedstrijd begon zaterdag om 08.00 uur en stopt rond 16.00 uur. Een aardig dagje aan de waterkant dus. Aangeenbrug sloeg vrijdagavond al zijn tent op en is er nu met zijn dochter, die even later papa achterlaat om naar de Scouting A15 te gaan. Aangeenbrug heeft er zin in. Twee hengels liggen ondertussen uit, maar er wordt nog niets gevangen. Maar de dag is nog lang en wie zal zeggen hoeveel centimeter / gewicht aan het eind van de middag op de teller staat. Aangeenbrug blijft ondertussen naar de waterspiegel staren. Kijken waar de vis zit. Hij merkt op dat zijn medevisser op ‘een goeie stek’ zit. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld