Wethouder ‘knipt’ Spoorweg open voor verkeer na aanpassingen

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met het doorknippen van een lint gaf wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Verkeer, Vervoer en Bereikbaarheid de Spoorweg woensdag 26 april 2023 weer vrij voor verkeer. De Spoorweg is verbreed en voorzien van fietsstroken. Het voetpad is verbreed en er zijn parkeerhavens aangebracht. 

De wethouder hanteert hier de knipschaar. Met deze officiële handeling sloot hij de werkzaamheden in de wijk Over ’t Spoor af. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Aan de andere zijde van de weg, langs het spoor, zijn parkeervakken aangelegd. De werkzaamheden zijn ook benut om de riolering te verbeteren.

Metamorfose
De spoorweg is een 50 km/u weg, maar de inrichting voldeed daar niet aan. De Spoorweg was te smal. Er was geen ruimte voor fietsers en de bestrating zorgde voor overlast voor de niet-onderheide woningen. Wethouder Arjan Meerkerk: “In twee maanden veranderde de Spoorweg compleet van gedaante. Ik wil de bewoners bedanken voor hun begrip tijdens de werkzaamheden. Maar het resultaat mag er zijn. Over ’t Spoor heeft een mooie en vooral veiligere ingang van de wijk gekregen.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld