Wethouder stelt ‘groen’ schoolplein in gebruik bij ikc Merwede

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Aan de Hobbemastraat heeft wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Onderwijs vrijdag 13 oktober 2023 aan het eind van de ochtend het nieuwe ‘groene’ schoolplein van integraal kind centrum (ikc) Merwede in gebruik gesteld. Ook duurzaamheidscoördinator Rick van der Poel en speelplekbeheerder Matthijs van den Bos waren aanwezig net als veel kinderen.

Kort na de feestelijke opening door wethouder Meerkerk wisten kinderen zich te vermaken. (Foto Alexander Noppert Fotografie / HG24)

Tekst gaat verder onder foto.

De openingshandeling door wethouder Meerkerk. (Foto Alexander Noppert Fotografie / HG24)

“Met een groen schoolplein zien we ander speelgedrag”, merkt locatieleidster Judy van Boxtel op. Een leerling uit de bovenbouw deelt zijn enthousiasme: “Ik kan weer even kind zijn!” en snelt naar het balanscircuit. Van Boxtel: “Een groen schoolplein geeft het gevoel alsof je elke dag naar een speeltuin mag gaan.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Natuurlijke speelomgeving
Het realiseren van een groen schoolplein stond hoog op het verlanglijstje, nadat de school het ECO-Schools label had ontvangen. Dankzij een samenwerking met een hoveniersbedrijf werd het betegelde schoolplein omgetoverd tot een natuurlijke speelomgeving. Naast plezier maken, biedt het plein ook ruimte voor buitenonderwijs in een buitentheater.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld