Zwak HKC verliest uitwedstrijd tegen Tempo

ALPHEN AAN DE RIJN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In het vervolg van de competitie in de KL2 heeft korfbalvereniging HKC zich in de eerste wedstrijd van 2023 zaterdag 7 januari 2023 met het eerste team in Alphen aan de Rijn geen dienst bewezen. Aan het betere spel en dito resultaten van de voorgaande drie duels kon geen vervolg worden gegeven.

Een zielloos spelend HKC liep tegen een kansloze nederlaag aan tegen een ook zeker niet sterk spelend Tempo. (Stockfoto)

HKC trainers/coaches Ekelmans en Kamsteeg konden voor het duel tegen Tempo geen beschikking doen op Veerle Havelaar, die geblesseerd vanaf de kant moest toekijken. Janine Sterrenburg had op haar plaats haar eerste basisplaats van dit zaalseizoen toegewezen gekregen. Merijn Sevenhuysen begon vanaf de bank. Bij Tempo ontbrak schutter Jelle Steenbeek in verband met vakantie.

Niet in vorm
In de beginfase van de wedstrijd zijn het beide verdedigen welke domineren. Na ruim vijf minuten was het Mabel Havelaar die het HKC publiek voor de eerste keer deed juichen en de brilstand van het scorebord schoot. Een aantal seconden later was het Tempo wat de 1-1 liet noteren. Tempo kwam op 2-1 voor het eerst op voorsprong na een wanhoopspoging onder grote druk die knap met 1 hand binnenvalt. De thuisploeg scoorde daarna ook de 3-1 en 4-1. Via een doelpunt van Jop Brouwer was op 4-2 het verschil weer terug naar twee doelpunten. Opnieuw twee doelpunten van Tempo bracht de stand op 6-2. HKC had duidelijk aanvallend de vorm niet en straalde weinig plezier en beleving uit.

Geen potten breken
Vanaf de 9-4 volgde een betere fase voor HKC en op 9-7 is HKC weer terug in de wedstrijd. Tempo speler Edwin van der Weijde scoorde nog twee keer voor de rust, waarbij hij verdedigend te weinig druk kreeg geboden en bepaalde daarmee de ruststand op 11-7. Een zwakke eerste helft van HKC wat met name aanvallend geen potten kon breken. Het begin van de tweede helft was met doelpunten van Jiske van Brenk en Mark Klop voor HKC. Helaas kon aan deze opleving geen vervolg worden gegeven. Ook in deel twee wilde het niet gaan lopen voor HKC. Een 10-16 tussenstand na tien gespeelde minuten sprak boekdelen en niks leek erop dat dit tij gekeerd kon worden. Via verschillende wissels werd geprobeerd om de ploeg aan de gang te krijgen, maar ook deze wissels sorteerden niet het gewenste effect.

Nederlaag
Teveel spelers gaven niet thuis en haalden niet hun normale niveau. Tempo speelde ook zeker niet sterk, maar wel stukken beter en effectiever dan HKC. 18-11 Was de grootste achterstand in de wedstrijd. Dat laatste deel van de wedstrijd, waarin Fenna Zwang kort voor tijd geblesseerd het veld verliet, was iets beter. De nederlaag kan qua stand daarin een dragelijker karakter worden gegeven. Op 23-20 floten de arbiters voor de laatste keer. Een kansloze nederlaag voor HKC dat de komende weken snel verbetering moet laten zien. Zaterdag 14 januari 2023 is er een kans voor HKC om in de uitwedstrijd bij nummer drie van de ranglijst, AW/DTV. de kater van de slechte start van het nieuwe jaar weg te spoelen. De Amsterdammers verloren ook hun duel zaterdag in Arnhem bij Oost-Arnhem. Uitslag van dat duel 26-24. Er zal dan qua beleving, strijd en spelplezier een ander HKC moeten staan.