River Trotters Dames1 laat dure punten liggen, maar verliest nipt

LEIDEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste basketbalteam River Trotters Dames1 speelde zaterdag 4 maart 2023 in Leiden. Op het programma stond een wedstrijd tegen BS Leiden. Het team wist voor dat er ook maar een minuut was gebald dat het een pittige, zeker niet makkelijke wedstrijd zou worden. Ze kregen gelijk, al werd er nipt verloren, 53-51.

River Trotters Dames1 waren graag met de punten naar huis gegaan. Leiden speelde net iets beter en won. (Foto River Trotters)

Het eerste kwart begon erg stroef en veel ballen maakten de dames niet af waardoor ze begonnen met een achterstand. Het eerste kwart sloot River Trotters af met een achterstand van 16-13. Het tweede kwart begon River Trotters niet scherp en de dames uit Leiden waren erop gebrand om dit keer wél te winnen van het team uit Hardinxveld-Giessendam. Verdedigend stond River Trotters niet goed waardoor er te grote gaten vielen. De spelende teams gingen rusten; voor River Trotters met een achterstand van 29-20.

Naar gelijkspel
Het derde kwart begon River Trotters nog niet scherp genoeg, maar na een time-out werd er gewisseld van verdediging. De speelsters werden scherper en werkten hard. Ze maakten mooie acties richting de basket en de doelpunten vielen nu wel. Het kwart werd afgesloten met een kleine achterstand, 40-35. Het vierde kwart werd er opnieuw hard gewerkt en River Trotters kwam voor te staan, maar door een driepunter aan de kant van Leiden werd het snel weer gelijk.

Geen punten mee
Na een mooie actie van Marjoleine stond River Trotters met twee punten voor. Daarna nam Leiden een time-out, waardoor zij weer wisten te scoren. Helaas. De dames uit Hardinxveld-Giessendam wisten niet meer te scoren. Helaas gingen de punten niet mee naar het rivierdorp. Zaterdag 11 maart 2023 om 17.00 uur staat in sporthal De Wielewaal de wedstrijd tegen Jolly Jumpers uit Tubbergen gepland.

Druk speelweekend
Zaterdag werd dus tegen Leiden gespeeld en de dag daarvoor nog tegen S.B.U. in Utrecht. Na een kleine voorsprong van 0-8 nam S.B.U. een time-out, maar op het moment van rusten stond het 23-44. Uiteindelijk wisten River Trotters Dames1 te winnen met 64-83.