Belangstellenden nemen kennis van verandering rond Spindermolen

SLIEDRECHT – Er gaat veel veranderen aan de Spindermolen. De weg wordt iets smaller, er worden maatregelen genomen om de snelheid omlaag te brengen en er komen parkeervakken met bomen. Bovendien krijgt naastgelegen de algemene begraafplaats een forse uitbreiding. Er komen tientallen graven bij. De tekeningen hingen maandagavond 14 november 2022 op tijdens een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

Belangstellenden konden gedurende twee uur lang maandagavond kennismaken met de geplande veranderingen en vragen stellen aan ambtenaren en uitvoerders. (Foto Peter Donk / HG24)

De Spindermolen krijgt ter hoogte van de fietsoversteek uit ’t Laantje een versmalling aan beide kanten. Het verkeer komt terecht in een soort zandmolen. Dat werkt verkeersremmend. Bovendien komt er op de oversteek Spindermolen een drempel. Dit moet de hardrijders tegengaan. Een veel gehoorde klacht nu van bewoners. Deze bewoners krijgen bovendien parkeerplaatsen voor de deur met tussendoor bomen. Al met al wordt het een verkeersvriendelijkere weg, zoals de plannen nu zijn gepresenteerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld