Wethouder plant samen met schoolkinderen tien nieuwe bomen

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de Venusstraat zijn aan de zijde van De Peulenhof woensdagochtend 16 november 2022 tien nieuwe bomen geplant. Dat gebeurde door wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Openbare Werken, waar ook ‘groen’ onder valt. Hij deed dat samen met 24 leerlingen van de Rehobothschool, groep 6a en met ondersteuning van de afdeling gemeentewerken. 

Wethouder Arjan Meerkerk plant hier samen met enkele leerlingen een boom. Om de boom komen in het perk vaste planten. (Foto Peter Donk / HG24)

De tien bomen betrof een drietal soorten. Het ging om een Zachte Es (Fraxinus pennsylvanica ‘Summit’), een Witte Sierkers (Prunus avium ‘Plena’) en een Roze Sierkers (Prunus serrulata ‘Kanzan’). De nieuwe vaste planten waren een mengsel van soorten: Duizendknoop (Persicaria), Kattenkruid (Nepeta), Herfstaster (Aster ageratoides), Zonnehoed (Rudbeckia), Vrouwenmantel (Alchemilla) en Ooievaarsbek (Geranium). Het planten van het nieuwe groen gebeurde in het kader van Nationale Boomfeestdag.

Tekst gaat verder onder tweet.

Vervangen
In de Venusstraat stonden bomen, maar deze bomen deden het niet goed. In de tijd dat ze werden geplant, werd niet goed gekeken naar de bodem. Niet veel bomen doen het op zand en dus besloot de gemeente Hardinxveld-Giessendam om de bomen te verwijderen en de grond af te graven. Veel zand maakte plaats voor bemeste tuingrond. “We zien dat veel bomen in De Peulen onder de slechte grond lijden. Nu zijn er eisen”, vertelde wethouder Meerkerk. Ook krijgen de nu geplante bomen meer ruimte en kunnen sommige bomen uiteindelijk vijftien meter hoog worden. De bomen zijn woensdagmorgen geplant onder het oog van verschillende bewoners van De Peulenhof. Meerkerk ging met de leerlingen in gesprek over het belang van bomen en groen in de gemeente.

1 gedachte over “Wethouder plant samen met schoolkinderen tien nieuwe bomen”

  1. Ai, een duizendknoop er tussen. Is dit niet de plant die overal in het land zorgt voor veel overlast doordat deze alles overwoekert en nauwelijks te bestrijden is?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld