Burgemeester Heijkoop gaat voor tweede ambtstermijn

DEN HAAG / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Dirk Heijkoop (CDA) is maandag 14 november 2022 in Den Haag voor een tweede periode van een termijn van zes jaar beëdigd als burgemeester van Hardinxveld-Giessendam. Het tweede ambtstermijn begint donderdag 17 november 2022.

Burgemeester Dirk Heijkoop is herbenoemd. De beëdiging vond plaats in Den Haag door Jaap Smit (CDA), Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Burgemeester Dirk Heijkoop: “Vorig jaar heb ik al aangegeven blij en dankbaar te zijn dat het
vertrouwen in mij er is voor een herbenoeming. Ik meen dit oprecht! Ik kijk uit om samen met elkaar
verder te werken aan een mooi, veilig en fijn Hardinxveld-Giessendam en Smart Delta Drechtsteden.” Voor het gelopen proces moeten we terug naar 2021. Een vertrouwenscommissie, met daarin de fractievoorzitter van iedere in de raad vertegenwoordigde politieke partij, heeft het proces geleid tussen 8 juli en 25 november 2021. Op 25 november 2021 heeft de raad in een besloten raadsvergadering de bevindingen van de vertrouwenscommissie besproken. De gemeenteraad heeft daarop besloten om Heijkoop voor te dragen voor herbenoeming.

Zichtbare en betrokken
Max van den Bout, plv. voorzitter van de raad, reageert verheugd op de ontvangst van het Koninklijk Besluit: “Onze raad wil de samenwerking met de heer Heijkoop graag voortzetten en we zijn blij dat hij zich voor nog een tweede termijn aan ons dorp wil verbinden. Wij hebben hem de afgelopen zes jaren ervaren als een burgemeester, die een warme belangstelling en betrokkenheid heeft bij de gemeente en de lokale samenleving. Met de ontvangst van het Koninklijk Besluit en de beëdiging door de Commissaris van de Koning is het proces afgerond. Binnen de raad zullen we aan de herbenoeming donderdag 17 november 2022 aandacht schenken.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld