BMN De Klerk: ‘Als we het met elkaar doen, dan komt het voor elkaar!’

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Leden van het College van B & W en leden van de gemeenteraadsfracties brachten vrijdagmiddag 14 april 2023 een bezoek aan BMN De Klerk aan Wiedhaak 8, op het bedrijventerrein Nieuweweg. De werkbezoeken vinden verspreid over het jaar plaats en hebben als doel meer te weten te komen over in het dorp gevestigde ondernemingen en wederzijds kennismaken. Elkaar weten te vinden als dat nodig is. Vrijdagmorgen was het college bijvoorbeeld nog bij Van Noorloos Cascobouw aan Rivierdijk 458.  

Na ontvangst kregen ze van Peter Huizer, één van de vier directieleden van BMN De Klerk, op informele wijze een uitleg over de bouwmaatschappij. Later volgde een rondleiding door het veelzijdige bedrijf. (Foto Peter Donk / HG24)

Het is niet voor niets  dat bouwmaatschappij BMN De Klerk de slogan voert ‘meer dan een bouwbedrijf’. Peter Huizer, één van de vier directieleden van BMN De Klerk, legde dat uit met een foto- en videopresentatie met bij iedere foto een stukje geschiedenis en verloop van de bouw. Het ruim 25 jaar bestaande bedrijf BMN De Klerk heeft een enorme staat van dienst. Het zet gebouwen neer in heel Nederland, werkt samen met gecertificeerde ondernemingen (onder meer uit het eigen dorp, Hardinxveld-Giessendam) en is maatschappelijk betrokken. De aanwezigen kregen een compleet beeld. 

Tekst gaat verder onder video.

In opdracht van Dolderman realiseert BMN De Klerk aan de Grevelingenweg in Dordrecht een nieuw bedrijfsgebouw. Het is een combinatie van twee antracietgrijze bedrijfshallen en een glazen kantoorgebouw, wat als de stuurhut van een schip boven de hallen uitsteekt. (Video BMN De Klerk)

Samenwerking
BMN De Klerk is actief in een zestal disciplines, te weten woningbouw, industrie en utiliteitsbouw, onderwijs en recreatie, onderhoud en vastgoed, renovatie en verduurzamen vastgoed en prefab betonelementen. Producten die voor de bouw nodig zijn worden bij BMN De Klerk in eigen huis gemaakt. Niet alleen voor eigen bouwprojecten, maar er wordt ook in opdracht voor derden geproduceerd. “Een groot deel van de activiteiten bestaat uit utiliteitsbouw. Dat is eigenlijk de hoofdmoot”, vertelde Huizer, terwijl foto’s van projecten in en buiten de regio voorbij komen. Stuk voor stuk zijn het kunstwerken geworden, waarbij soms een risico werd genomen en samenwerking, o.a. met de gemeente, belangrijk is. Huizer: ‘Als we het met elkaar doen, dan komt het voor elkaar!’

Tekst gaat verder onder tweet. 

Productieruimten
De productie van kunststofkozijnen tot het maken van meranti kozijnen. Van betondelen in alle soorten en maten tot het fijne houtwerk bijvoorbeeld voor een schip. Het bedrijf doet onder meer jaarlijks het onderhoud voor het schip Piet Hein. Verder particuliere renovatie en onderhoud. Het wordt allemaal gemaakt in en door de bedrijven (zoals Novafront, S&DH Bouw) die behoren tot BMN De Klerk. De college- en raadsleden kregen in twee groepen verdeeld een rondleiding door de hallen naast het kantoorgebouw en zagen de (geautomatiseerde) productie. Bij BMN De Klerk werken zo’n tachtig mensen en velen zijn al lang verbonden aan de onderneming. Er is weinig verloopt en daardoor blijft kennis en expertise binnen het bedrijf. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld