Boerenbijeenkomst voor melkveehouders uit Alblasserwaard

GIESSENBURG / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In gemeenschapshuis De Til aan Breestraat 1 in Giessenburg (gem. Molenlanden) wordt maandag 29 augustus 2022 een bijeenkomst gehouden voor alle 350 melkveehouders in de Alblasserwaard. Dat maakt de gemeente Molenlanden bekend. De samenkomst is van 19.30 tot 22.00 uur (start om 20.00 uur)

De gemeente wil samen met de boerenorganisaties verkennen of het zinvol is om vanuit de Alblasserwaard met een voorstel aan provincie en Rijk te komen. “Als we dit doen, welke randvoorwaarden en spelregels we dan met de provincie willen afspreken. Dit bespreken we met elkaar op maandagavond. We gaan uit van een plenair programma”, schrijft de gemeente Molenlanden. (Archieffoto Hans van der Aa / HG24)

Begin juli spraken vertegenwoordigers van boerenorganisaties in de Alblasserwaard, gemeente Molenlanden en provincie Zuid-Holland over de toekomst van de landbouw in de Alblasserwaard. Het was een open en constructief gesprek waarin onder andere duidelijk werd dat samenwerking noodzakelijk is. 

Melkveehouderij
Ben je boer in de Alblasserwaard? Wil je meedenken hoe, met behoud van de agrarische identiteit, invulling kan worden geven aan de maatschappelijke opgaven? Dan ben je de laatste maandagavond van augustus welkom. “We verwachten dat tijdens de avond de nadruk ligt op de melkveehouderij. We hebben ook oog voor de andere boeren. In het najaar organiseren we ook een speciale avond voor deze groep”, aldus de gemeente Molenlanden. 

Aanmelden
Ben je één van de 350 melkveehouders in de Alblasserwaard? Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 22 augustus 2022 aan via dit aanmeldformulier. Er is plaats voor 450 mensen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld