College heeft uitvoeringsplan 2023 speelplaatsen op papier klaar

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft het uitvoeringsplan 2023 voor de speelplaatsen af. Dat wordt ieder jaar gemaakt met de nadruk dit jaar op het vervangen van toestellen bij de skatebaan aan de Merwedestraat, de aanleg van een nieuwe speelplaats in de Boorstraat en het vervangen van het net over de speelplaats in het Baaijensweerpark.

In het derde kwartaal van 2023 wordt gestart met de renovatie van de skatebaan aan de Merwedestraat. (Archieffoto Peter Donk / HG24)

De skatetoestellen in de Merwedestraat zijn toe aan vervanging. De gemeente heeft de omgeving en andere belangstellenden gevraagd om mee te denken over de nieuwe toestellen. Dat heeft volgens de gemeente geleid tot een ‘heel mooi ontwerp’.  

Nieuwe speelplaats
Het College van B & W heeft besloten om bij de Boorstraat een speelplaats aan te leggen voor de jongste doelgroep (0 t/m 5 jarigen). Dit jaar gaat de gemeente aan de slag met het maken van plannen en een ontwerp. Begin 2024 wordt de nieuwe speelplaats aangelegd. Omwonenden en geïnteresseerden worden na de zomer gevraagd om mee te denken over de invulling.

Vervangen hekwerk
Op de speelplaats in het Baaijensweerpark is het mogelijk om te voet- en basketballen. In het verleden is een net over de speelplek gehangen, zodat de ballen niet in de achtertuinen belanden. Het net is de afgelopen jaren regelmatig beschadigd. Het repareren kost de gemeente steeds veel geld. Daarom vervangt de gemeente het net voor een hoge ballenvanger. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld