Online krant HG24 bestaat één jaar: ‘Steeds meer mensen weten ons te vinden!’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Precies één jaar is online krant HG24 ‘Nieuws uit Hardinxveld-Giessendam’ in de lucht. De jongere broer van online krant Sliedrecht24 doet het goed. “De krant wint aan bekendheid en dat is belangrijk voor de groei. Daarvoor heb ik enkele jaren uitgetrokken. Steeds meer mensen weten ons te vinden”, zegt oprichter en hoofdredacteur Peter Donk.

Hoofdredacteur Peter Donk bij de auto van de redactie. Een blikvanger in het dorp. (Foto Hans van der Aa / HG24)

In maart 2022 werd het idee vorm gegeven, een maand later kwam online krant HG24 in de lucht en op 1 mei 2022 was de definitieve start. Donk: “We maakten een goede start en proberen bij zoveel mogelijk activiteiten aanwezig te zijn. Dat kan zijn van een optreden op de markt, tijdens evenementen of activiteiten. Maar ook bij belangrijke bezoeken, de vergadering van de gemeenteraad of een ernstig incident. Er zijn als er nieuws is! Dat is onze belangrijkste drijfveer.” Inmiddels leveren fotografen als vrijwilligers Hans van der Aa, ArieJan van Termeij en Alexander Noppert zeer regelmatig foto’s. “Het is fijn dat zij zich willen inzetten in het dorp en daarom grote waardering”, zegt Donk. In Hardinxveld-Giessendam is weinig media actief.

Er komen weer nieuwe promotiemomenten aan, waarbij de makers achter online krant HG24 aanspreekbaar zijn. (Foto online krant HG24)

Waar kom je online krant HG24 onder meer tegen, naast bij nieuwsgebeurtenissen: 

  • Zaterdag 3 juni 2023: Culturele dag 2023. Aanwezig met auto+stand op het Raadhuisplein.
  • Zaterdag 9 september 2023: Open Gemeentedag 2023. Aanwezig met auto+stand op het Raadhuisplein.

Persberichten
Heb je nieuws te melden? Persoonlijk, vanuit je vereniging, bedrijf of organisatie? Laat het de redactie weten. Mail dan naar: info@hg24.nl 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld