Gemakkelijke grote overwinning voor eerste korfbalteam Vriendenschaar

OUD-BEIJERLAND / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de eerste wedstrijd van het nieuwe veldkorfbalseizoen was tegenstander Korbatjo een maatje te klein voor het veel betere Vriendenschaar, dat in het vorige veldseizoen niet de versterkte promotie had behaald. In Oud-Beijerland werd gewonnen met 15-31.

Rechts op de foto Lieke Brouwer (Vriendenschaar) in de aanval. (Foto Vriendenschaar)

In de nieuwe competitieopzet speelt Vriendenschaar in de 1e klasse, waar het slechts drie tegenstanders treft, waarvan de kampioen na zes wedstrijden promoveert naar de overgangsklasse in de veldcompetitie in het voorjaar 2024.De eerste stap naar dat doel is zaterdag 9 september 2023 op het zonovergoten veld in Oud-Beijerland met succes gezet. De nieuwe trainer Dennis Plantinga had het team van het vorig seizoen nagenoeg hetzelfde gehouden. De vijf heren bleven hetzelfde , alleen bij de dames kwamen Lotte v.d.Lustgraaf en Benthe van Wingerden ( die vorig seizoen al regelmatig invielen) in de basis.

Fraaie treffers
Vriendenschaar begon gemotiveerd tegen deze onbekende tegenstander, waarvan al snel bleek dat die geen partij was voor de Hardinxvelders. Het duurde enkele minuten om te wennen aan de omstandigheden, maar toen de korf eenmaal gevonden was, denderde de korfpunten-trein door. Korbatjo, dat in de beginfase nog wel probeerde het team van de Sluisweg verdedigend enigszins partij te geven, moest lijdzaam toezien hoe Vriendenschaar na 20 minuten een 2-10 voorsprong had genomen. Scorend over alle schijven met fraaie treffers daarbij, werd de ruststand van 7-15 bereikt, waarbij het verdedigen van de Vriendenschaarders in die laatste fase van de eerste helft wat te gemakkelijk werd.

Speelminuten
Ook in de tweede helft werd de thuisploeg weggespeeld, na tien minuten was het al 8-20 en halverwege de tweede helft was de voorsprong opgelopen naar 11-25. Trainer Plantinga liet alle reserve spelers en speelsters ook nog speelminuten maken en gebruikte daarmee al zijn acht wisselmogelijkheden. Ook nu waren de groenhemden in de laatste fase verdedigend niet meer scherp, waardoor Korbatjo uiteindelijk nog tot vijftien treffers kwam, tegenover de 31 scores van Vriendenschaar. Zaterdag 16 september 2023 speelt Vriendenschaar thuis om 15.30 uur tegen DVS ’69 dat haar eerste wedstrijd tegen Movado met 18-15 heeft gewonnen.