Gemeente draagt strook grond over aan ontwikkelaar plangebied IJzergieterij

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het College van B & W is van plan een kleine strook grond aan Blokland Bouwpartners over te dragen. Het gaat om 38m2 grond dat aansluit op het plangebied van De IJzergieterij.

Blokland Bouwpartners is onlangs begonnen met de werkzaamheden van de bouw van De IJzergieterij. Dit is het bouwgebied en het geeft een beeld van de bouwplannen. (Foto uit Stedenbouwkundig Programma van Eisen / ijzergieterij Hardinxveld-Giessendam)

Bij de  uitwerking van de inrichting van de openbare ruimte is er een strookje gemeentegrond overgebleven dat nu niet wordt gebruikt. Het strookje grond bevindt zich aan de Rivierdijk tussen nieuw aan te leggen parkeerplaatsen  en een particulier perceel.

Totale inrichting
Het gaat om een stuk grond van twintig meter lang en gemiddeld twee meter breed. Blokland Bouwpartners heeft bij de gemeente een plan ingediend om deze strook onbruikbare grond mee te nemen in de totale inrichting. De strook wordt zo ingericht dat het in- en uitrijden overzichtelijker wordt voor de particulier en andere weggebruikers. Het college van B&W heeft ingestemd met het plan en draagt de grond binnenkort over.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld