Gemeente geeft laatste stand van zaken rond speelplaatsen

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De gemeente Hardinxveld-Giessendam werkt momenteel aan de aanleg van een drietal speelplaatsen. “Na soms lange tijd van voorbereiding worden plannen nu daadwerkelijk uitgevoerd”, bericht de gemeente, die de stand van zaken rond de speelplaatsen deelt.

Dit is een overzicht van de speeltoestellen op de speelplaats aan de Prins Hendrikstraat, wijk Over het spoor. (Afbeelding gemeente Hardinxveld-Giessendam)

De speelplaatsen op een rij:

 • Speelplaats Tielensweer:
  Inmiddels is de speelplaats aangelegd en de omgeving aangepast. De kinderen hebben de speelplek al in gebruik genomen. Het project is helemaal gereed als binnenkort ook de beplanting is aangebracht.
 • Speelplaats Binnendams:
  Eind november 2022 is begonnen met de omvorming van de huidige visplaats naar een speelplaats. Inmiddels zijn de lijnen van het nieuwe ontwerp al goed zichtbaar. De gemeente herstelt ook het asfalt ter plaatse en maken een verkeersplateau voor de veiligheid van de kinderen. Oplevering is eind 2022.
 • Speelplaats Prins Hendrikstraat:
  Afgelopen week is de gemeente begonnen met de aanleg van speelplaats Prins Hendrikstraat. De ‘oude’ speelplek aan de Emmastraat is verwijderd en op het grasveld achter de Prins Hendrikstraat verschijnt een nieuwe speelplaats voor de allerkleinsten gecombineerd met een groot pannaveld voor de oudere kinderen. Oplevering eind van 2022.
 • Speelplaats Nassaustraat:
  In september/oktober 2022 is het speelschip bij de speelplaats aan de Nassaustraat vervangen door een nieuw speeltoestel van leverancier BOAS. Dat combinatietoestel staat garant voor jarenlang speelplezier.
 • Skateplaats Merwedestraat:
  Tot maandag 28 november 2022 was er de mogelijkheid een enquête in te vullen om mee te denken over de invulling van de skatebaan. Deze enquête is door maar liefst 107 mensen ingevuld! De resultaten daarvan worden nu bekeken.

Op de website van gemeente Hardinxveld-Giessendam staat meer informatie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld