Hardinxveld verslaat op mistig veld het eerste van Bergambacht

BERGAMBACHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met een 1-5 op het scorebord keerde het eerste elftal van v.v. Hardinxveld zaterdag 10 december 2022 terug uit Bergambacht. Het weer tijdens de wedstrijd was guur, koud en mistig. Op het veld van v.v. Bergambacht gingen dan ook de lichten aan en na het fluitsignaal van de scheidsrechter Hermans begonnen de teams aan de wedstrijd.

Het begin was nog aftastend, maar na een minuut of tien, was het Bergambacht dat alle ruimte kreeg op het middenveld om van een meter of 25 te schieten op het doel van Hardinxveld. Keeper Koning was op z’n hoede en wist het schot te keren met een corner als gevolg. Die leverde verder geen gevaar op. (Foto v.v. Hardinxveld)

Tekst gaat verder onder tweet.

Hardinxveld had moeite op de ruimte te vinden op de helft van de thuisclub en pas na een minuut of twintig kwam men erdoor. Aldo Taglisacchi werd net niet bereikt voor het doel en de afvallende bal en schot op doel werd door de keeper van Bergambacht gepakt. Daarop volgend was het Johan Woltman, die z’n schot net over het doel zag vliegen.Een inworp van Bergambacht op de laatste man, leidde de 0-1 in. De laatste man speelde te kort terug op z’n keeper en het was Aldo Taglisacchi die er als de kippen bij was om de bal te onderschepen en de keeper uit te spelen en zo voor de 0-1 zorgde. Met deze stand gingen beiden teams ook de kleedkamer in.

Combinatiespel
In de tweede helft zagen de toeschouwers een feller Hardinxveld, was de thuisclub meteen onder druk ging zetten. Een voorzet van Collin de Kok, na een eerdere corner, werd door Vincent van Lopik keihard op de lat gekopt. Hardinxveld bleef goed combineren en het was uiteindelijk via een bal van Lex de Gier, die Collin de Kok vrij in de zestien meter bereikte en die geheel vrij de bal keurig achter de keeper van Bergambacht knalde, 0-2. Vijf minuten later was het weer raak voor Hardinxveld. Door wederom goed combinatiespel vanuit het middenveld, was het weer Collin de Kok die Aldo Taglisacchi bereikte voor het doel van Bergambacht. Taglisacchi z’n schot was te machtig voor de keeper van Bergambacht en de derde goal stond op het scorebord voor Hardinxveld.

Uitblinker
Vijf minuten later was het echter toch de thuisclub die scoorde 1-3. Balverlies van Jesper Buis aan de rechterkant, gaf Bergambacht de mogelijkheid tot de voorzet, die door de spits van Bergambacht keurig werd ingekopt. Hardinxveld schakelde meteen hierna een tandje bij en vijf minuten later stond de 1-4 alweer op het scorebord. Via de uitblinker van de middag, Collin de Kok, kwam de bal van de achterlijn voor en nu was het Owen Muller die met rechts de bal in het doel van Bergambacht joeg. Ondanks protesten van Bergambacht, spelers en assistent-scheidsrechter, keurde de scheidsrechter Hermans, de goal goed.

Overheersen
De equippe van trainer Theo de Boon, bleef vol gas geven en na een pas van Collin de Kok had Lex de Gier een volgende kans, maar z’n lob ging over de keeper en over de goal van Bergambacht. Robin Bezemer en Owen Muller werden gewisseld en vervangen door Robin Peursum en Yoris de Gier (z’n debuut) voor de laatste twintig minuten. Hardinxveld bleef de wedstrijd overheersen en de thuisclub kwam er niet meer aan de pas. Kansen in overvloed, maar door onnauwkeurigheid in en rond de 16 meter verhoede een grotere achterstand voor de thuisclub. Met nog twee wissels, Collin de Kok en Jesper Buis gingen eruit en Jack v/d Meijden en Dylan Hommersson (ook z’n debuut) kwamen er in voor de laatste 10 minuten. Het speelbeeld veranderde daarmee niet en Hardinxveld bleef er lustig op door combineren. Eerst nog Aldo Tagglisacchi die de bal keihard op de lat schoot en daarna was het slotakkoord voor Robin Peursum, die door Lex de Gier de diepte werd ingestuurd. Robin Peursum kon alleen op de keeper af en schoof de bal in de verre hoek voor de 1-5. Daarna klonk meteen het eindsignaal van deze wedstrijd.

Winterstop
Een uitstekende en solide overwinning van Hardinxveld, dat daarmee met een goed gevoel de winterstop ingaat. De aansluiting met de eerste zes plaatsen is behouden en tussen de nummer twee Haastrecht en de nummer zeven Hardinxveld zitten er uiteindelijk maar drie punten. Koploper de Alblas is echter met zeven punten voorsprong, voor nu, uitzicht. Na de winterstop begint Hardinxveld zaterdag 21 januari 2023 met een uitwedstrijd bij de nummer drie, Meerkerk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld