Hardinxveld maakt tegen Drechtstreek slechte herstart in competitie

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De voorbereiding op de hervatting van de competitie was goed en de verwachting was dan ook dat Hardinxveld deze lijn zou kunnen doortrekken met de herstart van de competitie. Zaterdag 28 januari 2023 waren de verwachtingen hoog gespannen, maar het werd uiteindelijk 0 – 1.

Tegenstander Drechtstreek had een vergelijkbare voorbereiding en wist zelfs in de beker te winnen van Heerjansdam. In de bekercompetitie hadden beiden ploegen er een bijzondere wedstrijd van gemaakt, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie wedstrijd. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Aan de Sluisweg was het fris, maar met een zonnetje goed uit te houden langs de lijn. In het begin tastte beiden ploegen elkaar nog af, wat ook te maken had met de staat van het grasveld dat lastig te bespelen is na de afgelopen winterse periode.

Veel balverlies
Hardinxveld moest verder in het spel komen, vanwege de afwezigheid van Collin de Kok (blessure) en Lex de Gier (vakantie). Hun vervangers waren Danny van de Bout en Thomas Rozenboom-Bos. Na een minuut of tien was het Hardinxveld met de eerste goede mogelijkheid. Danny van de Bout kwam goed door via de rechterkant, maar zijn voorzet was net niet op maat voor de vrijstaande Aldo Taggliasacchi. De thuisclub bleef proberen het spel te blijven maken, maar het automatisme waren niet optimaal, waardoor er veel balverlies was.

Niet vol raken
Drechtstreek profiteerde daarvan na een half uur. Via de rechterkant was het Ties van Angelen, die een goed actie had en de bal strak voor wist te zetten voor het doel van Hardinxveld. Van dichtbij was het Koen Lighaam, die de bal achter keeper Mark Koning binnen tikte voor de 0-1. Net voor rust had Hardinxveld nog een goed mogelijkheid, na de voorzet van links door Johan Woltman op Thomas Rozenboom-Bos, maar hij wist deze de bal niet vol te raken en zijn schot werd een rollertje die gemakkelijk op te rapen was door de doelman van Drechtstreek.

Druk opvoeren
Trainer Theo de Boon greep in de rust in liet Danny van de Boet en Thomas Rozenboom-Bos in de kleedkamer en bracht Robin Peursum en Aron Eijkelenboom. Met deze frisse inbreng probeerde de thuisclub de wedstrijd te kantelen. Een schot van Aron Eijkelenboom werd gestopt door de keeper van Drechtstreek en ook de rebound schoten van Robin Peursum en Alfo Taggliasacchi smoorde in de defensie van de gasten uit Papendrecht. Hardinxveld bleef de druk opvoeren, maar net zoals in de eerste helft was het spel te slordig om echt uitgespeelde kansen te creeëren.

Voorsprong behouden
Drechtstreek deed er alles aan om het spel te blijven ontregelen en onder aanvoering van hun aanvoerder Ton Groffen lukte dat aardig. Een opstootje werd vakkundig en zonder kaarten door de goed leidende scheidsrechter Saaman opgelost. Met een van de vele corners was er nog een goede poging door aanvoerder Vincent van Lopik, maar zijn kopbal miste de precisie en kracht om het de keeper van Drechtstreek moeilijk te maken. Een kwartier voor tijd werden Aldo Taggliasacchi en Owen Muller naar de kant gehaald, voor Ado Jogic en Xander Peursum, en daarmee wederom frisse krachten in te zetten om Drechtstreek het in de slotfase moeilijk te maken, maar Drechtstreek hield zonder al teveel moeite stand en wist de voorsprong te behouden.

Naar Lekkerkerk
Een gelijkspel was zaterdagmiddag op zijn plaats geweest in deze matige wedstrijd tussen deze twee subtoppers.
Hardinxveld haakt af en Drechtstreek blijft in het spoor van de subtop. Hardinxveld wacht zaterdag 4 februari 2023 opnieuw een zware dobber met een uitwedstrijd bij en in Lekkerkerk. Dit team staat inmiddels op plaats drie achter de ongenaakbare leider De Alblas.