Vriendenschaar verliest kansloos bij uitwedstrijd in Brabant

TILBURG / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de lastige krappe sporthal bij korfbalvereniging Tilburg was Vriendenschaar zaterdag 28 januari 2023 niet opgewassen tegen de gemakkelijk scorende thuisploeg, die met een hoog schotpercentage van 26 % het team van de Sluisweg een flinke nederlaag bezorgde. Het werd 31-23.

Al in de beginfase nam Tilburg het initiatief in de wedstrijd, gaf het veel verdedigende druk en speelde met veel variatie in de aanval. (Foto Vriendenschaar)

Tot 4-4 in de tiende minuut bleef Vriendenschaar bij, maar met vier benutte strafworpen binnen twee minuten (die door het Belgische scheidsrechtersduo in deze wedstrijd aan beide teams gemakkelijk werden gegeven, totaal 13 keer – red.), liep Tilburg uit naar 9-4. Vriendenschaar kwam door Patrick Noordzij ( strafworp) , Marijn Bakema (schot) en Daan Kamsteeg ( strafworp) binnen enkele minuten wel weer terug naar 9-7, maar kon niet verder dichterbij komen. Tilburg liep weer uit naar 14-10 voordat Nicole v.d.Laan haar vierde korfpunt scoorde uit een strafworp. Enkele seconden voor de rust werd het 15-11.

Tij keren?
Ook in de tweede helft  was het automatiseringsteam niet opgewassen tegen de gemakkelijk scorende Brabanders, Hoewel ook Vriendenschaar een goed schotpercentage van 23% haalde, kon het verdedigend niet voorkomen dat Tilburg veel bleef schieten en scoren, Na vijf minuten bij de stand van 19-13 probeerden trainers Berrevoets en Jacob het tij nog te keren. Christian Brouwer maakte zijn comeback na bijna een jaar revalidatie na een zware achillespeesblessure en ook Milou Klijn-van Dijk kwam in de ploeg. Hoewel beide wissels zeker positief uitpakten, was het onvoldoende om dichterbij Tilburg te komen. Om en om scorend werd het na zeventien minuten 25-20, en bleef Tilburg de ruime voorsprong behouden, Enkele minuten voor tijd maakte topscorer Anne Timmer met haar zesde korfpunt 29-23, waarna in de laatste minuten Tilburg de eindstand op 31-23 bepaalde.

Komende zaterdag
Door deze nederlaag is Tilburg naast Vriendenschaar op de derde plaats gekomen in deze overgangsklasse D, waar Valto halverwege de competitie nog zonder puntverlies is. Zaterdag 4 februari 2023 speelt Vriendenschaar om 18.10 uur thuis in sporthal De Wielewaal tegen ONDO Maassluis dat twee punten minder heeft.