Hardinxveld scoort niet en verliest van Drechtstreek

PAPENDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het was zaterdagmiddag 20 mei 2023 fantastisch voetbalweer voor beiden teams, v.v. Hardinxveld en v.v. Drechtstreek. En dus ook voor de toeschouwers. Hardinxveld wilde de vorm behouden voor de aankomende nacompetitie en voor Drechtstreek, onder leiding van interim-trainer Jan Kroos (ook oud-trainer van Hardinxveld – red.), was een overwinning noodzakelijk om nog een kleine kans te maken op deze nacompetitie. Dat werd het niet.

Op het natuurgrasveld van Drechtstreek in Papendrecht lag er mooi bij, maar het bleek toch lastig te bespelen vanwege de droogte en hardheid van het veld. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Na een aftastend begin was het Drechtstreek dat na tien minuten de eerste kans kreeg. Aanvoerder Vincent van Lopik werd bij de achterlijn omspeeld en de bal werd op de geheel vrijstaande Desley Tolenaar geplaatst, maar deze wist van vijf meter de bal naast te krijgen. Aan de andere kant werd Aldo Taggliasacchi in stelling gebracht, maar zijn schot ging hoog over. Het spelbeeld was rommelig, de bal stuiterde hard op van het droge veld, wat het voor de spelers niet makkelijk maakte op een fatsoenlijke aanval te laten zien.

Net voor rust
Na een half uur was het dan uiteindelijk wel een goed lopende aanval van Hardinxveld, maar het schot van Aron Eijkelboom was niet voldoende om keeper Joris Moesman te verschalken. Kort erna was het weer Aldo Tagliasacchi die vrij kwam, maar ook zijn schot werd eenvoudig gepakt door keeper Moesman. De wedstrijd kabelde rustig door naar de rust toen daar opeens een lange bal van Drechtstreek in de zestienmeter van Hardinxveld was. De ingeschoten bal werd eerst nog gekeerd door keeper Marc Koning, maar plotseling was daar een valpartij, een fluitsignaal en tot verbijstering van de Hardinxvelders, floot scheidsrechter Coskan voor een strafschop. Drechtstreek pakte dit kadootje en Desley Tolenaar schot de bal onberispelijk binnen voor de 1-0. Het was meteen erna rust.

Paal en  lat
Hardinxveld wisselde in de rust Owen Muller voor Collin de Kok en startte voortvarend aan de tweede helft. Het was Collin de Kok die Aron Eijkelboom in stelling bracht voor het doel van Drechtstreek, maar het was weer keeper Moesman, die zijn inzetten tot tweemaal toe pareerde. Vijf minuten later werd het nu via Danny van de Bout gevaarlijk, maar wederom zat er een voet van de verdediging van Drechtstreek tussen voordat Aron Eijkelboom gevaarlijk kon worden. Met nog een half uur te spelen wisselde trainer Theo de Boon. Robin Bezemer en Aron Eijkelboom verlieten het veld en Robin Peursem en Thomas Rozenboom Bos kwamen erin. Hardinxveld voerde de druk op en de volgende kans diende zich aan. Nu was het Aldo Tagliasacchi die de kans op de gelijkmaker kreeg, maar wederom keeper Moesman op zijn weg vond. Aansluitende corners op de vele aanvallen waren ook allemaal voor de verdediging van Drechtstreek en als de bal zelfs doelman Moesman gepasseerd was dan stond daar nog een paal en lat in de weg voor Hardinxveld. De bal wilde er gewoon niet in.

Druk opvoeren
Twintig minuten in de tweede helft brak Aldo Tagliasacchi door de verdediging van Drechtstreek en werd in de zestien meter onderuitgehaald en waar iedereen op het fluitje van de scheidrechter wachtte, beoordeelde deze vanaf een behoorlijke afstand dat er niets aan de hand was en liet het spel doorgaan. Alles wat Hardinxveld was protesteerde, maar tevergeefs! Drechtstreek kwam hier zeer fortuinlijk mee weg. Hardinxveld bleef de druk opvoeren en het was wachten op de gelijkmaker. De volgende kans was voor Robin Peursem, maar ook zijn schot werd wederom door keeper Moesman gered. Drechtstreek kwam er nog maar sporadisch uit en als het dan gevaarlijk werd, dan stond de verdediging zijn mannetje tegen de behendige aanvallers van Drechtstreek.

Goede voorbereiding
In de laatste tien minuten ging Hardinxveld va-banque spelen en het was Aldo Tagliasacchi die vrijkwam, maar in plaats van de bal breed te leggen, ging hij voor een schot op doel, wat wederom door de uitblinkende keeper Joris Moesman werd gestopt. De resterende speelminuten met hoge balen leverde ook niet het gewenste resultaat op en zodoende moest Hardinxveld, ondanks het overwicht aan kansen, een nederlaag slikken tegen Drechtstreek. Een ongewenste nederlaag in de voorbereiding op de nacompetitie voor de equipe van trainer Theo de Boon. Volgende week wacht Meerkerk, thuis in de laatste competitieronde. In de eerder gespeelde wedstrijd dit seizoen was dit ook een enerverend duel en met een zeer scherp Meerkerk wat dit weekend won met 11-1, is het dus zaak om een goede voorbereiding in de aankomende week, zaterdag 27 mei 2023, te maken als voorbereiding op de aankomende nacompetitie.