Medewerkers zeggen vertrouwen op in voorzitter MerweRTV en eisen vertrek

door Peter Donk
SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De zaak bij de lokale publieke omroep MerweRTV is verder geëscaleerd. Een groep medewerkers zegt zaterdag 25 maart 2023 het vertrouwen op in voorzitter Riny Mourik en eist het vertrek in een e-mail aan het bestuur van de lokale publieke omroep stichting MerweRadio (MerweRTV). De e-mail is in het bezit van online krant HG24 en aan het eind van de ochtend gestuurd naar verschillende medewerkers van de omroep. 

Een groep medewerkers van wat bij de omroep bekend staat als ‘de vrijdagavondploeg’ zegt het vertrouwen op in voorzitter Riny Mourik (foto), die al tientallen jaren bestuurslid is en ruim 25 jaar voorzitter van stichting MerweRadio. (Foto uit video stichting MerweRadio)

De groep medewerkers spreken van ”een turbulente periode’ en hopen dat het vizier weer met een positieve blik op de toekomst kan worden gericht.

Gestopt
Verschillende vrijwillige programmamakers van MerweRTV stopten de afgelopen dagen bij de zender, omdat ze het niet eens zijn met voorzitter Mourik. Zij stuurden mails naar de online krant en reageerden openlijk op sociale media. Mourik zou volgens sommigen als een ‘alleenheerser’ de omroep besturen. Een aantal bestuursleden zou nog op papier aan de omroep verbonden zijn. 

Einde uitzendingen
Woensdagavond 22 maart 2023 liep de boel uit de hand na een stafvergadering. Eén van de vrijwilligers had uit eigen zak apparatuur aangeschaft en bij de omroep neergezet om het uitzendproces niet in gevaar te brengen. De omroep had kennelijk zelf geen spullen daarvoor gekocht. Toen deze technische medewerker besloot om vanwege de wanorde en de non-communicatie met bestuursvoorzitter Mourik zijn biezen te pakken en te vertrekken. Hij koppelde alle spullen los, nam ze mee er vertrok. Daardoor kwam er een einde aan het uitzendproces van de omroep op radio en televisie. Dat ligt nu voorlopig stil. Voorzitter Mourik spreekt in communicatie naar medewerkers, ingezien door online krant HG24, van ‘sabotage’. Donderdag reageerde hij op de commotie bij MerweRTV.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld