NK Tegelwippen onder de aandacht van leerlingen basisschool

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Wethouder Nederveen (ChristenUnie) van Duurzaamheid bracht woensdagochtend 12 april 2023 de campagne van het NK Tegelwippen onder de aandacht. Dat gebeurde aan de Houweningeweer tussen cafétaria Wielwijk en sporthal De Wielewaal. “Als gemeente vinden we een groene en leefbare omgeving belangrijk. Met het NK Tegelwippen vragen we daar extra aandacht voor”, aldus Nederveen.

De wethouder maakt de kinderen attent op het weghalen van tegels en de positieve gevolgen. Door tegels te vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, beperkt dat de overlast door klimaatverandering zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien. (Foto ArieJan van Termeij ./ HG24)

Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is in het leven geroepen om een ‘steentje’ bij te dragen aan het klimaat.

Tekst gaat verder onder tweet.

Klimaatverandering
Het weer wordt namelijk steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast. Het NK Tegelwippen maakt deel uit van de campagne ‘Een Groener Nederland begint in je eigen tuin’. Dit is een samenwerking van onder meer overheden, brancheorganisaties, natuurclubs, waterbeheerders en tuinorganisaties. Zij slaan de handen ineen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met de inwoners. De coalitie organiseert meerdere activiteiten in het kader van het vergroenen van tuinen. De campagne van het NK Tegelwippen loopt tot en met 31 oktober 2023.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld