OKK ’70 Dames1 weten net niet te stunten tegen Dordrecht

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste damesteam van OKK ’70 heeft zaterdag 21 oktober 2023 in het bekertoernooi net niet voor een stunt kunnen zorgen in en tegen Next Volley Dordrecht. Het team uit Dordrecht, uitkomend in een divisie hoger dan onze meiden, wist met 3-2 te winnen en gaat zo naar de volgende ronde. Het avontuur is dus snel ten einde, maar de Hardinxveldsen mogen terugkijken op een mooie wedstrijd, waarin eens te meer werd aangetoond dat het plafond nog niet is bereikt voor het team van Roy Kroon.

OKK ’70 heeft als promovendus al drie van de vier  competitiewedstrijden weten te winnen, waaruit we mogen concluderen dat zij het nieuwe niveau meer dan goed aankunnen. De bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag moest aantonen of zij ook in de hoogste regionale divisie mee zouden kunnen doen. (Foto OKK’70)

In de eerste set startte OKK 70 furieus. Alle rallykansen werden direct benut en ook serverend maakten de lange meiden uit Hardinxveld het de dames uit Dordrecht flink lastig. Jorinde Meijer en Esther Klop leken onpasseerbaar in de blokkering en Amber Michielse had het achterveld weer eens ouderwets onder controle. Met 20-25 wisten de dames brutaal de eerste set te winnen.

Te laat
In set twee leken de Dordtenaren snel orde op zaken te stellen. Met lastige services en goed verdedigend werk aan Dordtse zijde keken de groenen snel tegen een flinke achterstand aan. Met man en macht werd geprobeerd de set met een goed gevoel af te sluiten om te kijken of we in set 3 de wedstrijd weer konden omdraaien. Langzaamaan kwam dit voor elkaar, OKK kwam steeds beter in het spel onder aanvoering van Lotte de Bruin en rustig passwerk van Rachel Klop. Helaas kwam de opleving iets te laat om in set drie nog potten te breken. Met 25-11 en 25-22 namen de dames van Next Volley een 2-1 voorsprong in sets.

Hernieuwde krachten
In set vier ging het goede spel snel weer verder. Met de ervaren Marjolein Verheul in het veld, een zeer gretige Tessa Verhoeven aan het net en goede services van Emma Brieffies en jeugdspeelster Alisha Nederveen, was het makkelijk volleyballen. Arriette de Jong kwam Judith Timmer met verve vervangen en bracht meer energie in het veld om de wedstrijd nog even te verlengen. 24-26 was eindstand van set 4 en met hernieuwde krachten werd set 5 aangevangen. Deze spannende wedstrijd kende een net zo spannend einde, maar helaas trokken de Hardinxveldse dames nipt aan het korte eind. Met 15-13 werd set vijf verloren en kan het team zich volledig gaan focussen op de competitie. Zaterdag 28 oktober 2023 spelen de dames in Goirle en op vrijdag 3 november 2023 staat de kraker tegen de nummer 1 op het programma in de Wielewaal.