OKK’70 geeft visitekaartje af in wedstrijd tegen Erasmus Volley

ROTTERDAM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het volleybalteam OKK’70 heren1 heeft goed gepresteerd tegen het Rotterdamse Erasmus Volley heren1. Onder toeziend oog van de fanatieke supporters, onder wie zich ook een aantal leden van het groene legioen had gemengd, werd een heuse volleybalshow gegeven. De thuisploeg moest het antwoord daarop schuldig blijven: 0-4.

In eerste instantie was het spel van de bezoekers nog wat afwachtend. De Rotterdammers hadden zich duidelijk voorgenomen geen speelbal van de virtuele koploper te laten zijn en beten flink van zich af. (Foto OKK’70)

Aanvallend werden alle posities benut en de 3-meteraanval kwam een aantal keer verrassend goed door. Daarbij kwam dat de hoekaanval regelmatig diep in het achterveld werd geslagen, iets waar de OKK’70 defensie zich overigens snel op in wist te stellen. Al met al duidelijke signalen dat de Rotterdammers geen cadeautjes weg wensten te geven deze avond.

Sterk verdedigend
De OKK’70 heren wisten hier hun vertrouwde degelijke spel tegenover te stellen. Van meet af aan was de servedruk op orde, waardoor de lange middenaanvaller van Erasmus lastig aangespeeld kon worden. Dit was maar goed ook, want daar waar hij bediend kon worden werd het altijd direct gevaarlijk voor de Hardinxvelders. Door zelf de aanval te blijven scoren en dankzij sterk verdedigend werk werd het eerste speldeel uiteindelijk toch relatief eenvoudig binnen gehaald: 17-25.

Slordigheden
Op wat schoonheidsfoutjes na vertoonde het tweede speldeel een soortgelijk beeld. Even dreigde het Hardinxveldse spel een voorspelbaar karakter te krijgen, Erasmus profiteerde direct met een aantal solide blokkeringen, maar spelverdeler Michel de Bruijn voelde haarfijn aan wat er nodig was om dit patroon te doorbreken. Met een aantal gevoelige set-ups werd de blokkering van de thuisploeg op het verkeerde been gezet, waar de OKK’70 aanvallers gretig van wisten te profiteren. Ook blokkerend werd een tandje bijgeschakeld, waarbij met name middenman Jesse Maasland veelvuldig wist aan te sluiten bij de hoekblokkeerders. Het beslissende punt liet door wat slordigheden nog even op zich wachten, maar uiteindelijk was het bij het vierde setpunt raak: 21-25.

Punt na punt
De in het volleybal beruchte derde set liep aanvankelijk behoorlijk stroef aan OKK’70 zijde. De persoonlijke fouten stapelden zich op en het geloof keerde bij de thuisploeg volledig terug. Zowel vanaf de midden- als de buitenpositie scoorde Erasmus er lustig op los, met een 16-13 tussenstand tot gevolg. Hét moment voor passer/loper Patrick de Bruijn om vanachter de serveerlijn het heft in eigen hand te nemen. Een aantal geplaatste ballen bracht Erasmus in de problemen, waardoor de aanvallers niet optimaal bediend konden worden. Een kolfje naar de hand van de Hardinxveldse blokkering, die punt na punt wist te noteren. De paar ballen die hier nog wel langskwamen werden opgeveegd door de alerte verdediging waarmee de achterstand snel weggepoetst was: 18-25.

Tevreden
In het vierde bedrijf bepaalde de bezoekers wederom het ritme van de wedstrijd. De binnen de lijnen gekomen Erik-Jan Oudenes zorgde voor de nodige nieuwe energie en wist met een aantal prima aanvallen de Erasmus blokkering te verschalken. Met name het vasthouden van de werklust bij de OKK’70 heren was prijzenswaardig te noemen en moet welhaast tot wanhoop hebben geleid aan Rotterdamse zijde. Dat het laatste punt door wat onnodige missers langer op zich liet wachten mocht de pret vervolgens niet drukken, want de 18-25 was alsnog een prima score en het spelplezier dat er deze avond vanaf spatte kon enkel tot tevredenheid stemmen. Niet te verwarren met gemakzucht overigens, want de komende weken zal alles uit de kast gehaald moeten worden om van dit goede seizoen een geweldig seizoen te maken. Deze week speelt de Hardinxveldse ploeg wederom een doordeweekse wedstrijd, dit keer woensdagavond 27 maart 2024 in sporthal De Wielewaal, aanvang: 20.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld