Rivertrotters wint in eigen huis van Hot Pepper Heat

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In sporthal De Wielewaal stond zaterdag 23 maart 2024 de basketbalcompetitiewedstrijd tegen Hot Pepper Heat op het programma. De teams kwamen elkaar al eerder tegen in de beker, waarbij de River Trotters maar net met de winst naar huis gingen.

Vanuit Heren 2 waren Chris den Boer en Dexter Schot bereid om mee te doen omdat Noel, Niek (blessures) en Tijmen (werk) ontbraken bij de selectie.

Aangescherpt
Al vroeg in de wedstrijd waren het de gasten die met een aantal fastbreak scores en vrije worpen uitlopen naar 10-16 maar nog voor het kwart voorbij was brachten Richard Maxwell en Leron Esajas de Hardinxvelders terug naar 14-16. Waar het de afgelopen wedstrijden nog weleens mis ging in het tweede kwart werd de verdediging nu nog verder aangescherpt en begon Gillian Boldewijn zich met de score te bemoeien. Met een eindsprint ging de thuisploeg met een kleine voorsprong (29-27) de rust in.

Driepunter
Na de rust waren het de mannen inside die het verschil maken ten opzichte van de gasten. Zowel Leron Esajas als Gillian Boldewijn waren haast niet te stoppen met als gevolg dat het eerste echte verschil gemaakt werd: 47-39. Hot Pepper heat richtte zich dan begin vierde kwart weer op en kwam terug tot 52-49, waarna Chris den Boer en Gillian Boldewijn beide met een driepunter weer voor wat lucht zorgen en het verschil weer naar negen brengen.

Winst
Een slordige laatste paar minuten brachten de gasten toch weer op 62-60, waarna River Trotters in de laatste twintig seconden zes vrije worpen kreeg, waar er maar één van benut werd. Door aanvallende rebounds van Leron Esajas en Gillian Boldewijn maakte dit voor de winst niets. De punten bleven met 63-60 in Hardinxveld en Dexter Schot bleef als enige speler ongeslagen in de Promotiedivisie.

Spelmomenten
De komende week belooft een dubbele dosis actie voor de Oudcomb-formatie, met twee wedstrijden tegen Triple Treat op het programma! Dinsdagavond 26 maart 2024 wordt om 20.00 uur in Haarlem gespeeld, waar we de uitwedstrijd inhalen. Zaterdag 30 maart 2024 stuitert de bal om 17.30 uur in De Wielewaal tegen Triple Treat.