Rode Kruis laat film ‘Eye in the Sky’ over humanitair oorlogsrecht zien

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het Rode Kruis district Zuid-Holland Zuid toont donderdag 4 april 2024 van 19.30 – 22.00 uur de film ‘Eye in the Sky’ over humanitair oorlogsrecht. Aan de hand van deze film vertellen gastdocenten van het Rode Kruis meer over de regels in oorlogstijd en de rol van het Rode Kruis in oorlogsgebieden.

Humanitair oorlogsrecht gaat over regels die tijdens een oorlog gelden en waar de strijdende partijen zich aan dienen te houden. Regels om bijvoorbeeld het gebruik van wapens en extreem geweld te begrenzen, maar ook om het leed van mensen die niet meedoen aan de strijd (zoals burgers) te verzachten. Deze foto is gemaakt in Gaza. (Foto Rode Kruis)

Je bent vanaf 19.00 uur welkom in de Leonardozaal van het Da Vinci College aan de Leerparkpromenade 100, Dordrecht. 

Actueel
Vandaag de dag is het humanitair oorlogsrecht actueler dan ooit. Bijna iedere dag lezen, horen of zien we in het nieuws dat het humanitair oorlogsrecht wordt geschonden, bijvoorbeeld door een bombardement op burgers of het doden van krijgsgevangenen. Het Rode Kruis wil met de filmavond voorzien in voorlichting over dit belangrijke onderwerp.

Aanmelden
Toegang is gratis, aanmelden is wel gewenst. Dit kan door te mailen naar: hor.districtzhz@rodekruis.nl of door het scannen van de onderstaande QR-codecode.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld