River Trotters Dames1 opnieuw kampioen in Tweede Divisie

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De laatste basketbalwedstrijd van de competitie stond zaterdag 29 april 2023 op het programma voor River Trotters Dames1. In sporthal De Wielewaal was Trajanum VSE1 uit Nijmegen te gast. De eindstand was 61-42 en dus werden de Hardinxveldse dames opnieuw kampioen in de Tweede Divisie

De River Trotter Dames1 wisten al twee keer te winnen de tegenstander uit Nijmegen en bij het winnen van deze wedstrijd was het kampioenschap een feit. Zo gebeurde. (Foto Peter Donk / HG24)

Met onze vaste supporters, Joyce, Samantha en Esmey op de bank, beginnen we de wedstrijd. Helaas konden Jovana en Boneca er niet bij zijn maar Lisanne en Lauren sloten aan.

Uitlopen
De damesselectie begon de wedstrijd gefocust, waardoor er mooie scores naar voren kwamen van Marion, Lisanne, Christel en Esmée. Al snel wisten ze uit te lopen en eindigde het kwart in 24-11 in het voordeel van de Oudcomb dames.

Goede aanvallen
Voor het tweede kwart werd door de coaches Davor en Rudy de opdracht meegegeven dat ze feller moesten zijn in de verdediging en de aanvallen wat slimmer uit te spelen. Door dit op te pakken en hard te werken met elkaar creëerden ze goede aanvallen wat tot scores leidde. Nu was het zaak dat ze dit zouden vasthouden. Dat resulteerde in een ruststand van 41-20 in het voordeel van River Trotters Dames1.

Tekst gaat verder onder tweet.

Slordig
Het derde kwart werd niet scherp gestart, het energieleven van de dames ging naar beneden waardoor er slordig werd gespeeld. Marjoleine weet dit kwart de basket te vinden waardoor we uitlopen. Het derde kwart wordt afgesloten met een voorsprong van 54-26. In het vierde kwart was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.