River Trotters Heren veroveren koppositie

ARNHEM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Voor aanvang van de wedstrijd tegen Arnhem Eagles deelden de mannen van het eerste basketbalteam River Trotters Heren1 uit Hardinxveld-Giessendam de eerste plaats met Wyba, die op moment van beginnen in Arnhem bezig was met de lastige thuiswedstrijd tegen Binnenland. De River Trotters begonnen zaterdag 4 maart 2023 goed tegen een wisselvallig team dat vooral hangt aan hun (2.12) lange center en twee spaanse guards.

River Trotters beschikt over meerdere wapens en juist daar heeft de thuisploeg het moeilijk mee. (Archieffoto River Trotters)

Er komen drives van buiten, Leron begon sterk aan de wedstrijd en Chris en Noel pakken in de eerste helft twee driepunters mee. De voorsprong schommelde de hele eerste helft rond de tien punten en met het rustsignaal stond er een voorsprong van twaalf punten voor de uitploeg.

Opportunistisch
In het derde kwart was het een kleine run van de Eagles die het verschil weer terugbrachten tot vijf punten voor het opnieuw Chris is die met een driepunter weer lucht gaf. Dit was het startschot van een periode waarin de River Trotters compleet over de tegenstander heenliepen en de teller pas weer stopte op achttien punten verschil. (43-61) Zo makkelijk als er weggelopen werd, zo snel keerde het spel. Eagles namen wat opportunistische schoten die verrassend lang bleven vallen waardoor ze het verschil weer op zes kregen. Rivertrotters namen een time out en vanaf daar was het eenrichtingsverkeer. 57-63 werd in de laatste zes minuten omgezet in 62-85. Topscores van Leron (25), Olvainey (17), Chris (16). In Wijchen pakte Binnenland ondertussen de punten waar River Trotters twee punten los op de eerste plaats komt.