Hardinxveldse scholen doen mee aan Nationale Pannenkoekdag

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Ongeveer 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland gaan vrijdag 17 maart 2023 massaal pannenkoeken bakken voor ouderen. ‘De belangstelling om opa’s en oma’s te verwennen met lekkere zelfgebakken pannenkoeken is weer net zo groot als voor corona,’ aldus de initiatiefnemers. In Zuid-Holland doen 283 basisscholen mee aan Nationale Pannenkoekdag. Negen daarvan komen uit Hardinxveld-Giessendam, waaronder christelijke basisschool Ichthus, de Rehobothschool en de Merwedeschool voor openbaar basisonderwijs. 

Dat kinderen in deze provincie ouderen een warm hart toedragen, blijkt ook uit allerlei extra activiteiten die juffen en meesters dit jaar organiseren. (Foto organisatie Nationale Pannenkoekdag)

Op Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. Vanuit het thema ‘jong houdt van oud, jong bakt voor oud’ geeft elke school een eigen twist aan deze Nederlandse traditie. Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld