Stichting Waardeburgh heeft speciaal hitteprotocol voor zorgcentra

HARDINXVELD-GIESSENDAM – “We hebben een speciaal hitteprotocol, waar we een en ander in hebben vastgelegd. Dit protocol treedt al in werken bij temperaturen boven de 25 graden, dus de afgelopen weken is hij al regelmatig nodig geweest”, zegt maandag 18 juli 2022 woordvoerder Debbie van Eeuwijk-van Loon van Stichting Waardeburgh.

Stichting Waardeburgh probeert zoveel mogelijk de temperaturen buiten te houden door de zonneschermen tijdig neer te laten, de deuren dicht te houden en warmteproducerende apparatuur uit te zetten (uiteraard indien het mogelijk is). (Archieffoto Stichting Waardeburgh)

Van Eeuwijk: “We hebben extra drinkrondes, de bewoners krijgen extra vocht aangeboden. Maar delen we bouillon uit. De bewoners worden goed in de gaten gehouden dat ze goed urineren (m.a.w. hun vocht kwijt kunnen). Ook zoeken we de koele plekken in huis op en worden de activiteiten evt. aangepast.” De medewerkers moeten ook voldoende drinken. “En het belangrijkste van allemaal. Ze moeten goed aan zichzelf denken en anderen in de gaten houden!”, aldus Van Eeuwijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld