Volgende maand valt aanslagbiljet met WOZ-waarde in brievenbus

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In februari 2023 valt bij de eigenaar van een woning (en voor eigenaren van bedrijfspanden) het aanslagbiljet lokale belastingen met de WOZ-waarde weer op de deurmat. Het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de lokale belastingen voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Het is belangrijk dat de WOZ-waarde juist wordt vastgesteld. SVHW waardeert voor Hardinxveld-Giessendam de woningen en de bedrijfspanden. (Stockfoto)

De Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) zorgt ervoor dat alle overheden dezelfde waardering voor woningen en bedrijfspanden gebruiken. Zo bepaalt de WOZ-waarde de hoogte van een aantal belastingen bij de gemeente waarin je woont (onroerende zaakbelasting), de belastingdienst (inkomsten-, vennootschaps- en erfbelasting) en het waterschap (watersysteemheffing).

Taxateurs
SVHW stelt de WOZ-waarde vast op basis van de huizenprijzen van vorig jaar. Toen waren de prijzen hoog. Het kan zijn dat de WOZ-waarde daarom hoger uitvalt dan de huizenprijzen op dit moment. Jaarlijks analyseert en vergelijkt SVHW de marktgegevens van woningen en bedrijfspanden. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt. De taxateurs van SVHW controleren de waarde en stellen deze vast. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld