Volleyballers OKK’70 Heren1 pakken winst in Zundert

ZUNDERT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het team van volleybalvereniging OKK’70 Heren1 mocht zaterdag 15 oktober 2022 aantreden in Zundert tegen Cegelec ZUVO HS1 in sporthal ‘Onder de Mast in Zundert.

Het werd in de vijfde set 9-15 en dus gingen OKK’70 Heren1 met de winst naar huis. (Foto OKK’70)

Het team uit Zundert speelt al enkele jaren in de Derde Divisie en is door de jaren heen steeds meer jeugd aan het inpassen. Het is dus ieder seizoen weer een verrassing wat voor team er aan de andere kant van het net komt te staan. Dit keer was de verdeling tussen de ervaren spelers en aanstormend talent fifty-fifty.

Anticiperen
In de eerste set gingen de mannen van OKK’70 vol gas van start. Echter leek het wel alsof ZUVO daarvan wakker schrok. Vanaf halverwege de set haalden de mannen uit Zundert namelijk ineens alles uit de kast en moest OKK’70 Heren1 met hun aanvalskrachten er goed op anticiperen. De voorsprong was gelukkig al zo ver uitgebouwd dat daarmee de eerste set niet meer in gevaar kwam. Het werd 21-25.

Spannende slotfase
Met de waarschuwing van het scherpere spel van de tegenstander, moest er scherp en vol vechtlust begonnen worden aan de tweede set. Opnieuw werd sterk begonnen, maar het werd steeds lastiger tegen het onvoorspelbare spel van ZUVO. Na een spannende slotfase waarin beide teams meerdere malen op setpoint hebben gestaan, moest OKK’70 zich toch gewonnen geven: 29-27.

Binnengesleept
Martijn de Bruijn liet in de derde set zien dat er met de mannen uit Hardinxveld niet te spotten is. Mede door de aanvalspower van Martijn werd deze derde set dan ook binnen gesleept met een stand van 22-25. Omdat de heren van OKK’70 zich momenteel in een ‘ontwikkelseizoen’ bevinden, wordt er dit seizoen sociaal gewisseld. Dat betekende dan ook dat de sterk spelende De Bruijn een keer een setje naar het geweldige niveau van zijn medespelers moest toekijken vanaf de bank.

Achterstand
Helaas hadden zijn medespelers het in de vierde set moeilijk om hun draai te vinden zonder hun dragende speler van de dag. Deze set keken de mannen uit Hardinxveld-Giessendam eigenlijk heel de set tegen een grote achterstand aan. Aan het eind voelde iedereen blijkbaar dat De Bruijn weer binnen de lijnen ging komen in de vijfde set, dus toen werden er nog wat puntjes gescoord. Voor de uitslag mocht het niet meer baten: 25-20 verlies.

Walk-over
De vijfde set kan heel kort omschreven worden. Iedereen had zijn juiste vorm weer gevonden onder aanvoering van Martijn de Bruijn. Deze set was dan ook een walk-over, waarbij ZUVO volledig terecht het onderspit moest delven: 9-15 voor OKK’70 Heren 1.

Derby
Vrijdag 21 oktober 2022 staat er om 20.30 uur in thuishal De Wielewaal weer een kraker gepland. Ditmaal tegen Sliedrecht Sport. Zij bezetten momenteel de derde plaats, dus onze mannen kunnen de aanmoedigingen goed gebruiken om hun eerste plaats op de ranglijst te verdedigen.