Waardlanden verlaagt CO2-uitstoot van wagenpark

GORINCHEM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Vanaf woensdag 1 februari 2023 rijden alle dieselvoertuigen van Waardlanden op HVO100. Dat maakt het afvalverwerkingsbedrijf woensdag 18 januari 2023 bekend.

HVO100 is de schoonste brandstof die op dit moment in dieselmotoren wordt gebruikt. (Foto Waardlanden)

HVO100 is een duurzame schonere dieselvariant die is gemaakt van afgewerkt plantaardig en dierlijk restafval, zoals oliën en vetten. De brandstof zorgt voor minder CO2-uitstoot en een betere luchtkwaliteit. Ook is deze beter voor de motoren van de wagens. HVO100 is kleurloos, vrijwel geurloos, helder als water en volledig biologisch afbreekbaar. 

Verduurzaming
De nieuwe brandstof biedt veel voordelen als het gaat om duurzaamheid. Met HVO100 tanken scheelt tot 90% CO2-uitstoot in vergelijking met gewone diesel. De brandstof heeft een zeer lage uitstoot van gassen, zoals fijnstof, koolwaterstof, stikstofoxiden en zwaveloxiden. De overgang op deze nieuwe brandstof is volgens de afvalverwerker een mooie stap in de verduurzaming van het wagenpark van Waardlanden en daarmee de afval- en grondstoffeninzameling in zijn geheel. Doordat de wagens de lokale luchtkwaliteit minder vervuilen tijdens de werkzaamheden. Ook is de brandstof beter voor de motor, want filters en injectoren blijven langer schoon. En er zijn volgens Waardlanden geen kostbare aanpassingen nodig aan de bestaande dieselmotoren. HVO100 is direct te gebruiken in alle dieselvoertuigen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld