Waterschap Rivierenland geeft ook in Hardinxveld-Giessendam dijkhellingen uit

TIEL / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op de dijken langs de grote rivieren geeft Waterschap Rivierenland komend jaar 275 hectare aan dijkpercelen uit. Dat gaat ook om stukken grond in de gemeente Hardinxveld-Giessendam”, zegt woordvoerder Lotte Kaatee van het Waterschap Rivierenland. De dijkpercelen worden uitgegeven maandag 14 en maandag 21 november 2022.

Deze percelen zijn te gebruiken voor het winnen van gras. Waterschap Rivierenland werkt op de dijk met aandacht voor de natuur. Nieuwe ecologische werkprotocollen helpen agrariërs en aannemers daarbij. (Foto Waterschap Rivierenland)

De uitgifte van dijkpercelen gebeurt met een overeenkomst voor één of twee jaar. De economisch meest gunstige inschrijver krijgt het traject toegewezen. Bij gelijke inschrijving gaan de belastingplichtigen van het waterschap voor. Bij meer geschikte en gelijkwaardige kandidaten vindt de gunning via loting plaats. 

Aanmelden
Inschrijven kan alleen via het digitale platform van Negometrix. Andere inschrijvingen worden niet in behandeling genomen. Ze worden ongeldig verklaard. Kijk hier online of mail naar servicedeskgrondzaken@wsrl.nl

In fasen
Sinds 2021 geldt voor het eerst in ons hele gebied eerder maaien en over een langere periode. Zo biedt het waterschap flora en fauna altijd een vlucht- en verblijfplaats op de dijk. De eerste maaironde vindt plaats in twee fasen: eerst tussen 1 en 20 mei de helft (binnen- of buitentalud, op basis van ecologisch advies), zes weken later de andere helft De tweede maaironde is tussen 15 augustus en 1 oktober. Daarbij wordt al het gras op de dijken in één keer gemaaid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld