Van den Berg stapt over van SGP naar T@B en neemt zetel mee

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Fractievoorzitter Arie van den Berg is overgestapt van de SGP naar de lokale politieke partij T@B. Dat maakt de T@B woensdag 6 september 2023 bekend. Van den Berg is een langdurig betrokken lid van de SGP geweest. Met deze overstap zal hij een nieuwe politieke en ideologische weg inslaan, met als doel om de belangen van de gemeenschap nog beter te kunnen behartigen.

Arie van den Berg (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

De keuze van Arie van den Berg om over te stappen naar de T@B is volgens de lokale partij gebaseerd op een zorgvuldige afweging van de politieke standpunten en de visie van de partij. “De T@B staat bekend om haar pragmatische benadering van de lokale politiek en de wijsheid om burgers actief te betrekken bij het nemen van beslissingen”, “, zegt plv. voorzitter Henry van Helden (T@B). 

Betrouwbaar en toegewijd
Arie van den Berg gelooft dat deze aanpak goed aansluit bij de behoeften en wensen van de gemeenschap waarin hij zich al lange tijd voor heeft ingezet. Arie van den Berg, die jarenlang actief lid is geweest van de SGP en zich heeft laten gelden als een betrouwbare en toegewijde politicus, kijkt uit naar de nieuwe uitdagingen en kansen die zijn overstap met zich meebrengt. Van den Berg benadrukt echter dat zijn breuk met de SGP geen afbreuk doet aan zijn respect voor de partij en haar leden. 

Versterken
De T@B is met hem gesprek en heeft besloten Van den Berg toegelaten tot de fractie. De T@B krijgt veel reacties. Van Helden beschrijft Arie van den Berg als een bevlogen persoon met een schat aan ervaring in de lokale politiek. Van Helden: “De T@B hoopt met de komst van Arie van den Berg haar positie in de gemeenteraad te versterken en een nog betere vertegenwoordiging van de inwoners te kunnen realiseren.”

Toekomst
Het nieuws van de overstap van Arie van den Berg naar de T@B heeft reeds enige opschudding veroorzaakt in de lokale politieke kringen. De aankomende periode zal dan ook in het teken staan van verdere politieke discussies en uitwisseling van standpunten. Arie van den Berg en de T@B zijn vastberaden om samen te werken aan een betere toekomst voor de plaatselijke gemeenschap.

5 gedachten over “Van den Berg stapt over van SGP naar T@B en neemt zetel mee”

 1. Wat een ‘verrijking’voor de T@b,
  een SGPer in de gelederen!…want dat word je niet,maar dat BEN
  (en blijf?)je uiteindelijk toch!? De uiteindelijke reden hoeft niet op straat te liggen,maar hoe dan ook;een bedenkelijke switch die o.a.een nieuwe “ideologische“weg inslaan betekent,voorwaar eerst dan maar een forse “rui”ondergaan!

 2. ‘ …heeft zich laten gelden als een betrouwbare (…….) politicus’ lijkt me in dit hele verhaal een behoorlijke contradictio in terminis

 3. Wat een trieste en niet-democratische gang van zaken. Deze man heeft de laatste verkiezingen 34 stemmen gekregen. En helpt nu de SGP naar 4 en de TAB naar 6 zetels…

 4. Uiteraard hebben wij Van den Berg gebeld. Hij heeft een voicemail erop staan.
  En als je de nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, wat let je. Vraag het hem zelf.

 5. ““De T@B staat bekend om haar pragmatische benadering van de lokale politiek en de wijsheid om burgers actief te betrekken bij het nemen van beslissingen”, zegt plv. voorzitter Henry van Helden (T@B).”

  Niet echt wijs om jezelf zoveel wijsheid toe te dichten. Jammer dat het artikel niets meldt over de reden van deze wonderlijke overstap. Kom op, Online krant HG24, wat heeft zich hiervoor allemaal afgespeeld?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld